Buzdítás

Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók,
hanem minden helyzetben,
hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseiteket Isten elé!
Filippi 4,6

2016. június 27., hétfő

További napok

Csütörtökön megkaptuk az új gyerekmedencét, ez már emberbarátibb, 180 cm széles, de csak 30 cm mély. Pancsolásnak, hűsölésnek tökéletes!! Még anya is elférne benne. :) Fel is töltöttük. Nagyon ügyesen állítottuk fel Bogival, mert majdnem teljesen vízszintes lett, pedig nem szintezővel készült.
Miközben töltöttük, a gyerekek már pancsoltak is. Egy óra alatt megtelt. Délután már félig volt, akkor többet voltak benne. Saraztunk is, még medence töltés előtt.
Este megröptettük a két éve kapott akkus tündérkét.


Pénteken bevásároltunk a zöldségesnél, sok - sok gyümölcsöt és zöldséget. Mindenki hozta a kis kosarát, útközben megkóstoltuk a "fosóka" szilvát is. Aztán nagyot pancsoltunk, délután is, sakk helyett itthoni pihenő volt.



 Este elmentem anyuékhoz meggyet szedni. Csodálatosan megérett, már szinte egyáltalán nem volt savanyú!

Szombaton - sajnos telefont nem vittem magammal- de tökéletes napunk volt. Délig minden ennivaló elkészült, és még rend és tisztaság is sikeredett. Jöttek unokatesóék, és kimentünk a Szent Iván napi vigasságokra. A lányok kipróbálták a mászófalat, mindenki pónizott, papírt merített, békebeli kis konyhában főzőcskézett, népi játékokat játszott, fa körhintában utazott. Ettünk nagynéni jóvoltából kürtős kalácsot és lángost is.
Késő délután, amikor már árnyék is volt a kertben, medencéztek a gyerekek. Jaj, nagyon élvezték!!! Sírás- rívás nélkül zajlott a játék! Négy gyerkőc egy medencében.

Medence után ők hazamentek. Mi meg vacsoráztunk, fürödtünk, de nem feküdtünk le, ugyanis ma tüzijátékra mentünk! :) Nem kellett messzire, csak a  harmadik  ház tőlünk a  faluház, s annak a kertjében volt ez a csoda! Máténak túl hangos volt, nem is nézte sokáig. Elfordult. De Bogival, hárman, végignéztük. Nagyon szép volt!

Vasárnap a 11-es misére mentünk Bogival, utána fagyiztunk, ( ő evett egy gombóc sárgadinnye fagyit) s ebéd után újra fagyiztunk,de már  otthon. (Levendulás eperfagyit, zabtejszínnel).  Délután pici medencézés volt. / Hiányoztak nekik az unokatesók, s nélkülük nem élvezték annyira a vizet. :( /Megkóstoltuk a zöld almát ( az éretlent), megnéztük, mely virágok nyíltak ki a kertben.
Szedtünk szép csokrokat a kerti virágokból: napvirág, levendula, papsajt virágja, és kerti izsóp adták a csokrot.
















Hétfőn meggyet válogattak, sütis tálat nyalogathattak a csemeték, ugyanis meggyes-narancsos pite készült, vanília sodóval. Ma ez volt a mennyei ebéd.



Nincsenek megjegyzések: