Buzdítás

Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók,
hanem minden helyzetben,
hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseiteket Isten elé!
Filippi 4,6

2011. október 31., hétfő

Othellóból ? Szörpöt!

Olvastam a világhálón nagyon érdekes dolgokat a kékszőlő immunerősítő és egyéb hatásáról, ami mind megerősített abban, hogy igenis, készítek én is, kékszőlő-szörpöt.
Nem ezt a Méhes-mézest, ami szintén nagyon finom, hanem édesapámék kertjéből való othelló szőlő felhasználásával készültet.

Először is leszemeztem, majd megmostam jó alaposan, kicentrifugáltam, majd a kicentrifugált héjat átpasszíroztam, így lett összesen 2,5 liter mustom.:)

Ehhez tettem 2 kg cukrot, és felfőztem, de nem forraltam. Üvegekbe töltöttem, és száraz dunsztba tettem.

A receptet a gyakori kérdések weboldalon találtam, mert itt írtak egyedül olyat, mellyel a szőlőt nem kell hosszan főzni... ugyanis akkor kimennek az értékes vitaminok, stb. belőle. Egy liter musthoz kell adni 80dkg cukrot.)

Nos, gondolom, hogy lesz valami üledék benne, de majd leszűrjük fogyasztáskor.
Majd írok arról is, hogy milyen lett, egyelőre csak annyit, hogy gyönyörű sötét színe van, és isteni íze.... persze én csak melegen kóstoltam eddig...


Hogy mire ajánlják?
  1. immunerősítésre
  2. öregedés gátlásra
  3. vírusos megbetegedések kezelésére
  4. daganatos betegségek alatt, sugárkezelés alatt
  5. herpesz visszaszorítására
  6. vértisztításra
  7. izomregenerálásra
  8. hurutoldásra
  9. bél,máj, epebetegségekre
  10. fizikai gyengeség leküzdésére.

2011. október 27., csütörtök

Anyatejes nap


Szabó Lőrinc: Lóci óriás lesz


Veszekedtem a kisfiammal,
mint törpével egy óriás:
- Lóci, ne kalapáld a bútort!
Lóci, hová mégy, mit csinálsz?
Jössz le rögtön a gázresóról?
Ide az ollót! Nem szabad!
Rettenetes, megint ledobtad
az erkélyről a mozsarat!

Hiába szidtam, fenyegettem,
nem is hederített reám;
lépcsőnek használta a könyves
polcokat egész délután,
a kaktusz bimbait lenyírta,
és felboncolta a babát.
Most nagyobb vagyok, mint te! - mondta
s az asztal tetejére állt.

Nem birtam vele, tönkrenyúzott,
de azért tetszett a kicsi,
s végül, hogy megrakni ne kelljen,
leültem hozzá játszani.
Leguggoltam s az óriásból
negyedórára törpe lett.
(Mi lenne, gondoltam, ha mindig
lent volnál, ahol a gyerek?)

És ahogy én lekuporodtam,
úgy kelt fel rögtön a világ:
tornyok jártak-keltek köröttem,
és minden láb volt, csupa láb,
és megnőtt a magas, a messze,
és csak a padló volt enyém,
mint nyomorult kis rab mozogtam
a szoba börtönfenekén.

És ijesztő volt odalentről,
hogy olyan nagyok a nagyok,
hogy mindent tudnak és erősek,
s én gyönge és kicsi vagyok.
Minden lenézett, megalázott,
és hórihorgas vágy emelt
- föl! föl! - mint az első hajóst, ki
az egek felé szárnyra kelt.

És lassan elfutott a méreg,
hogy mégse szállok, nem növök;
feszengtem, mint kis, észre sem vett
bomba a nagy falak között;
tenni akartam, bosszut állni,
megmutatni, hogy mit tudok.
Negyedóra - és már gyülöltem
mindenkit, aki elnyomott.

Gyülöltem, óh hogy meggyülöltem!...
És akkor, zsupsz, egy pillanat:
Lóci lerántotta az abroszt
s már iszkolt, tudva, hogy kikap.
Felugrottam: Te kölyök! - Aztán:
No, ne félj, - mondtam csendesen.
S magasra emeltem szegénykét,
hogy nagy, hogy óriás legyen.

1933

2011. október 22., szombat

Ma gyönyörű délutánom volt

Ma délután randim volt,.. a férjemmel. Olyan jó volt, megszervezte, hogy a picit leadjuk, jó kezekbe, s mi elmentünk ebédelni egy nagyon kedvenc helyünkre, a Palapa étterembe, Szentendrére. Egy jót sétáltunk, ittunk forralt borocskát, és nagyon-nagyon jól éreztük magunkat. Pici lány is jól szórakozott , és azt mondták, máskor is csinálhatunk ilyen görbe hétvégét.:))
Ez a gyönyörű zene vitt be minket a zeneboltba, ahol egy tanítványom édesanyukája volt az eladó... hogy milyen kicsi a világ!:)) 

2011. október 20., csütörtök

Barátnőmnek ajánlva...

"Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot.Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket.Merj nyúlni olyan dolgokért, amit senki más nem lát.Ne félj olyat látni, amit senki más nem lát.Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel...Mások is ezekben fognak hinni.Higgy a csodában, mert teli van vele az élet.De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzikA Csoda, a Remény, a Szeretet és a Holnap Álmai."(Ron Cristian)

Én átírnám ezt a nagyon szép, és majdnem igaz idézetet, eképpen: "De ami a legfontosabb, higgy Istenben, mert ő alkotott minket, és ő rejti el számunkra a lelkünkbe a Csodát, a Reményt, a Szeretetet és a holnap álmait."

"Akik nehéz helyzettel szembesülnek, Isten kegyelmét is nagyobb mértékben árasztja rájuk.
Ez az a kegyelem, ami másokat is elgondolkodtat: "Hogy lehet még ebben a helyzetben is ekkora békessége?!" Erre mondjuk: a hit. Amikor olyan kijelentéseket teszünk, mint: "Nem hiszem, hogy meg tudom csinálni", nem teszünk mást, mint feladjuk. De ugyanilyen könnyedséggel Isten segítségében is bízhatunk, hogy Ő majd megerősít és megtart.
Ha megtanulunk napról napra Isten kegyelmében bízni, a gondolataink összeolvadnak Isten Igéjével. "
(Forrás:nicelife.hu)

2011. október 14., péntek

Szenvedés

"Egy ember, akit szörnyű bűne miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre  ítéltek, elérkezett halála pillanatához, és akkor azt mondta  nekem:

- "Teréz Anya, amikor fejfájásom van, elviselem, mert közben Jézus  töviskoszorújára gondolok.
 Amikor fáj a hátam, a Jézust ért  ostorcsapásokra gondolok, amikor pedig a lábam vagy a kezem fáj, Jézus  szöggel átütött kezére és lábára gondolva viselem el azt.”

Íme, így  tanítanak bennünket a szegények. És emlékezzetek mindig arra, hogy amit  ők adnak, több annál, mint amit ők kaphatnak tőlünk."
/Agnes Gonxha Bojaxhiu/

Nemrég olvastam vissza egy bevezetőmet, amit az egyik antiochiás közösségi találkozóra írtam, Jézus szenvedéséről. Azon elmélkedtem benne, hogy milyen elviselhetetlen fájdalma volt Jézusnak, nemcsak a kereszten, de már előtte is, az ostorzással, töviskoronával, s keresztvivéssel is, és mégsem hallottak tőle egy trágár szót sem! S én, aki erőnek teljében vagyok, nem ostorozott meg senki, és nem ítéltek halálra, ha bántás éri a testemet vagy a lelkemet, rögtön visszacsapok... nem is nézve, mekkorát üt a szavam. Mekkora szeretet volt Jézusban felénk, hogy nem bántott meg egy szóval sem minket, sőt, bocsánatot kért számunkra az Atyától...
Ez is azt bizonyítja, hogy Isten fia volt.
És, hogy Isten SZERET minket.
Nem kisbetűvel, hanem naggyal.

2011. október 5., szerda

Les feuilles mortes /Jacques Prévert/

Nagyon szeretem ezt a zeneszámot, és mindig eszembe jut az az időszak, amikor érettségire készültem. Mivel franciából szerettem volna érettségizni, de csak 2. osztály végéig volt franciaoktatás, ezért 3-tól külön tanárhoz jártam, hogy fejlődjek. Ezt a dalt a tanárnő tanította nekem. Nagyon tetszett az életstílusa. Belga volt, és énekórákat adott egy iskolában, vagy többen, erre már nem emlékszem. De arra sokkal inkább, hogy a bejárati beépített szekrényben rostos üdítő raktára volt, és mindig megkínált igazi belga csokival, illetve, hogy galéria volt az egyik szobája, és volt benne egy zongora, egy szép , fekete zongora, ahol ezt a dalt is tanultuk.

2011. október 2., vasárnap

Konyhai bonyodalom

Az úgy volt....

hogy ajándékot szerettem volna adni egy kedves ismerősömnek, és elkezdtem keresni a levendulás teámat a gyümölcsteák között. Nyitogattam ki a fémdobozkákat, melyekben a finom, ám rég kóstolt teáim lapultak.

Ám, egyrészt, nem találtam a levendulásat, másrészt az egyik teatartóból százával repültek ki a molyok, ami elég gusztustalan volt, illetve felfoghatatlan, hogy miképp is kerültek a dobozba?!

Miután ezt a tapasztalatot átéltem, gyorsan vizet engedtem a molyokra, melyektől elpusztultak. Azonban, azt a hibát követtem ezzel el, hogy nem egy lavórban, hanem a mosogatóban míveltem eme tevékenységet, melynek folyományaként a teám lement a lefolyóba.

Gondolom, kitalálható ezek után, hogy a mosogató el is dugult. Mire én, beleöntöttem a lefolyótisztítót, és megnyugodtam. Majd, délutáni mosogatás alatt konstatáltam, hogy a másik medencében jön fel a víz. Mindezt mosogatás közben vettem észre. Így fejlődtünk ismét. Megtanultuk, hogy kell szétszedni a lefolyórendszert, és kitisztítani az alsó csöveket is. Szerencsére csak az összefolyóba került a tea, tovább nem dugult el. De ez túl tanulságos volt ahhoz, hogy még egyszer ilyet próbáljak. Molyokat ezentúl csak lavórban fogok a túlvilágra segíteni...