Buzdítás

Ne legyetek semmiben sem aggodalmaskodók,
hanem minden helyzetben,
hálaadással végzett imádságban és könyörgésben terjesszétek a kéréseiteket Isten elé!
Filippi 4,6

2011. augusztus 24., szerda

Hímzésem /Sarah Kay/

Most már egy kicsit tovább jutottam, de nem túl sokkal. A másik kislány kalapját készítem már. Amikor elkészül, ismét teszek fel képet.

2011. augusztus 21., vasárnap

Nyári képszemle








Az idén ültetett minden virágom virágba borult e nyáron.
A tavasszal félig kifagyott mályvacserjém ( legutolsó két kép) tele van bimbóval. A nyár elején ültetett loncom most virágzik, és nagyon finom illata van. A napraforgóim már lenyíltak, de nagyon szépek voltak.. lesz a cinkéknek sok finomság télire. Még madáretetőt be kell szereznünk, de az eledel már kész van.:)
A kardvirágaim mostanában nyílnak, mivel később ültettem őket, mint szokták. Dáliám is mind virágba boriltak. Csüngő begóniáim is nyílnak, de arról most nincs képem.

2011. augusztus 16., kedd

Szent teréz imája és saját gondolatok.

Hozzon a mai nap belső békét a számodra. Bízz az Istenben annyira, hogy tudd, pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Ne felejtsd el a végtelen lehetőségeket, amelyek a hitből erednek. Használd az adottságokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, amely megadatott számodra. Légy elégedett abban a tudatban, hogy Isten gyermeke vagy. Amen.


Ez az ima mostanában annyira nekem szól,  pont erre tanít most a Jóisten. Meglátni a célját, hogy minden a legnagyobb rendben van akkor is, ha nem úgy érzem. Minden rosszal, ami történt, valamit tanított nekem az Úr. Legutóbb azt, hogy én is értékes vagyok. Nem kell más emberek szárnyai alá menekülnöm, hogy jól érezzem magam a bőrömben, mert egyedül is érek annyit, mint mások. Furcsa, hogy ez az érzés nem általános, és minél idősebb korosztályhoz tartozik az ember, annál kevésbé értékeli saját magát.
Vasárnap Brückner Ákos atya tartott misét itt, Szigetmonostoron, s ő is azt mondta, hogy a régi rendszerben erre külön tanították az embert, hogy ne tekintse saját magát értékesnek az egyén. Pedig milyen fontos is az.
Akkor tudjuk szeretni a körülöttünk levőket,ha szeretjük magunkat is. És ehhez az értékességhez hozzátartozik az is, hogy a Jóisten akart minket, hogy jó helyre rakott minket, és ha már nem lesznek a mi lelki fejlődésünk szempontjából jók a körülmények, a Jóisten gondoskodik róla, hogy változzon.
Az én életemben is ilyen változás volt most. Elvesztettem egy hozzám közel álló egyént, mert változtam, s már nem értettük meg egymást. Fájt. De ráébresztett ezekre a gondolatokra, s arra, hogy nem vagyok így sem egyedül. Az Isten adott mást őhelyette, aki most tanít engem. Áldja meg érte az Úr. Nektek pedig az kívánom, hogy ráébredjetek ti is, hogy milyen fontosak vagytok Istennek, és ez békével töltse meg napjaitokat.


2011. augusztus 15., hétfő

Hétvége

Nagyon szép időnk volt hétvégén, el tudtunk menni barátnőt látogatni, és megnézni a Dunát, a játszóteret, és kertészkedni is lehetett. Sajnos a nagy számítógépünk beadta a kulcsot, így kevesebbszer tudtam felnézni a netre, viszont ennek folyományaként egy nap alatt elolvastam Paolo Coelho egy könyvét, ami nagyon tanulságos volt. Még sosem olvastam eme író egy írását sem, így a kiváncsiság is erős volt. Aztán kézhez kaptam Agatha Christie önéletrajzát, ami szintén jónak ígérkezik.

Gyönyörű kardvirágok nyílnak a kertben,mindig teszek a vázáimba frisset. És minden ismerősömnek tudok adni.
Citromsárga, narancssárga, lila, fehér, piros színűek voltak eddig, de kíváncsian várom a többi nyílását is.

A paradicsomok is mostanában kezdenek beérni.

Képet rég tettem fel a blogra, igyekszem feltölteni gépem akkumulátorát és megoldani e fura helyzetet.

2011. augusztus 10., szerda

Bogi 15 hónaposan

Már futkározik, sokat beszél. Érthetően mondja, hogy csiga, séta, kuka (c), kak(a)ó, te(j), baba, cica, kut(y)a, cia(szia), pápá, feje, lá(ny), ata(apa), papa(nagypapa),  mama.
Nagyon erős, egyszerre 1,5 literes üvegeket cipel. Nagyon szereti a pancsolást, a mondókákat és a sétákat.


2011. augusztus 8., hétfő

Santorini- sajnos, most nem itt nyaraltunk

Hazatértünk nem túl csodás utunkról, és nagyon örültünk, hogy itthon vagyunk végre. Az idő, és a víz sem volt csodás Révfülöpön. De hát ilyen út is kellett, hogy rájöjjünk, milyen jó hazajönni... :)
Ez a zene ugyan nem hazai, de legalább nyári hangulata van... ugyanis, bár férjemnek már munkaidő van, azért még nyár van.:)